5 oct. 2011

Bucuria in care am fost invaluiti cu totii intre muntii Valli di Lanzo, in ziua Acoperamantului Maicii Domnului, ne-a facut sa fim mai uniti nu numai ca grup de tineri Nepsis, ci si ca o familie cu initiative si obiective mari pe plan sufletesc si artistic.
A doua editie a micii taberi, organizata prin colaborarea a trei parohii din Protopopiatul 1 Torino, respectiv Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Matei din Cirie,Parohia Sfântul Leontie de la Rădăuţ din Ivrea si Parohia Sfanta Cruce din Torino, au adunat comoara sufletelor din micii artisti, invatandu'ne cu mare drag despre foloasele adevarate ale vietii.
Voia Domnului a facut ca in dimineata sambetei, tatal invitatului nostru, Parintele Vicar Atanasie, sa plece dintre noi in ceruri, si din pacate Parintele a fost nevoit sa plece de la Mottera nemaiputand sa ne incante cu prezenta sa, insa totul a reluat curs normal cand Parintele Lucian Rosu si Parintele Vasile Timis ne-au indrumat mai bine ca niciodata vorbindu-ne despre prietenia adevarata sub indrumarea Crucii Domnului, despre ajutorul ce-l putem oferi aproapelui in dificultate si despre Iertarea vrajmasilor. Programul a continuat cu tinerii neptici din Parohia Sfanta Cruce, care au interpretat cu dragoste si buna voie cantece la chitara cu diverse parti solistice si corale minunate.
Am avut parte si de sarbatoriti in aceasta zi mare, atat din grupul Nepsis juniori de la Cirie, cat si din grupul celor mari din Torino,astfel incat ne-am straduit sa-i facem sa se simta cat mai placut si calduros posibil, in ciuda frigului de munte.
Rugaciunea de seara impreuna cu Parintele Diacon Vasile ne-a invatat sa ne rugam cu sufletul indreptat catre Dumnezeu si Ingerul Pazitor, iar repetitiile de ultima ora pentru Sfanta Liturghie ce avea sa urmeze, ne-au adormit pe toti in pace si armonie.
In ziua de duminica, Parintele Iustin ne-a vorbit cu mare dragoste despre Iertare si despre invataturile ce ne-au lasat stramosii nostri in “Iubirea vrajmasilor”, bucurat astfel de cantarile liturgice ale corului Anghelos, al parohiei Sfanta Cruce.
A urmat apoi un “bis” al cantecelor, impreuna cu tinerii de la Torino ajutati cu mare drag si de cei din public, dupa care ne-am indreptat inspre pastravaria dintre paduri, unde se aflau si multi iepurasi pe care cu totii am fi vrut sa ii luam acasa cu noi.
Multumirea cea mai mare insa a fost dragostea cu care, fiecare din noi a contribuit cu treaba de orice fel la organizarea si decurgerea linistita si placuta a lucrurilor, dar mai ales pe plan culinar, unde 2 tineri impreuna cu Bucatarul Sef , Adam Stefan, au preparat toate ale gurii pentru 60 de persoane, ajutati de incantatoarele si binevoitoarele preotese, Amalia Rosu si Gabriela Androne, de diaconita Stefania Mogosescu si de fotografa noastra scumpa Adela Dragan, dar si de multi altii ce au ajutat la curatenie, la servit, la strans de pe masa, la plimbat scaunele si multe alte treburi care singure nu s-ar fi facut.
Toate acestea au dat un rezultat foarte mare: ne-au unit mai mult si ne-au ajutat sa fim o familie Neptica, indreptandu-ne de mana spre bucuria vesnica in Hristos!

Un comentariu:

 1. =====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

  Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
  -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
  Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

  *Gandurile lor merg catre tine!

  -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
  -Iti urez sa ai parte doar de fericire si iubire, iar Noul An sa te poarte pe aripile'i dulci alaturi de sanatatea si bunavointa ce iti va da! Little Thoughts - little-thoughts08.blogspot.com
  -Cand ultimele file cad din mii de calendare, se-aprind stelute-n crengi de brad ca semne de urare. Cand toti ureaza celor dragi cuvinte de marire, venim si noi sa va uram: La multi ani mult noroc si multa fericire! Rosaline - http://timpulslujestedarnuexista.blogspot.com/
  -Tot ce este mai bun pentru familia mea, va doresc si voua! Un an nou fericit! http://http://nymphtamine.blogspot.com
  -adauga aici urarea ta -

  RăspundețiȘtergere