3 feb. 2012

Sarbatorind pe Eminescu!

De curand,cu ocazia zilei de 15 Ianuarie , grupul Nepsis din Torino a decis sa cinsteasca printr'un mic spectacol munca de-o viata a poetului. Sa va povestesc cum a fost..
"Cu ocazia implinirii a 162 de ani de la nasterea celui mai mare poet roman, Mihai Eminescu, tinerii neptici din Torino au organizat, cu binecuvantarea parintelui Lucian, o Serata Literara. In numai doua saptamani de la Anul Nou, muncind din greu, au reusit sa adune cantece si poezii pe placul tuturor; creatii care sa cinsteasca pasiunea si devotamentul pentru patria noastra, cea pentru care Eminescu si-a dat viata in fata puterii politice din acele vremuri.

Serbarea a inceput cu o scurta prezentare a vietii poetului. Apoi s-a trecut la recitarea operelor preferate ale tinerilor, printre care: O ramai, Atat de Frageda, Dormi, O mama. Au fost interpretate si cateva melodii: Mai am un singur dor, Sara pe Deal, Pe langa plopii fara sot, avand versurile scrise de GeniulPustiu al Romaniei.
 De asemenea, la eveniment au participat si cateva persoane din public, pasionate de poezie, care si-au recitat propriile creatii lirice alaturi de tineretul roman.

Acest eveniment a reprezentat totodata si o mica rampa de lansare pentru nepticii poeti si scriitori in devenire, indemnandu-i sa isi invinga emotiile si sa impartaseasca celor prezenti scrierile lor, trezind astfel in spectatori inocenta copilariei si dragostei dintai, pasiunea frageda a timpului ce trece.
Pentru a inchia seara intr-o nota de optimism, Nepsis Torino a ales cateva cantari dragi lor la chitara, menite sa reinvie in inimile tuturor amintirile ce ne leaga de meleagurile natale. Desi suntem departe, poetii si scriitorii Romaniei nu vor fi uitati!"

3 comentarii:

  1. Imi place mult blogul tau, esti o persoana foarte talentata si te astept pe blogul meu sa-ti dau premiul " Cel mai frumos blog"

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din suflet, Dina!
    Lola, e placerea mea. Scrii foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere